Gör en energideklaration

En vän till mig var på flera husvisningar för hon och hennes man hade bestämt sig för att köpa ett hus när de väntade sitt första barn. Det är så viktigt när man är på husvisning sa min vän, att det är gjort en energideklaration på huset. Tyvärr var det flera hus som det inte gjorts någon energideklaration på, och då var de husen inte av intresse. Men, på ett av husen var det ett företag i Strängnäs som hade gjort en energideklaration på just det huset, och det gjorde att min vän och hennes man valde att lägga ett bud på just det huset, och efter en viss budgivning där de kunde buda över så blev huset deras. 

Jag har aldrig tidigare ägnat en tanke på hur viktigt det är att den som ska köpa ett hus begär att få se energideklarationen på huset. Men efter att min vän initierat mig i detta så förstår jag ju att det är ett måste att veta hur mycket energi som huset förbrukar, för det kan ju bli hur höga uppvärmningskostnader som helst ifall det är ett hus som är dåligt ur energisynpunkt. Om det är någon av er som vill göra en energideklaration på ert hus så kan ni alltid vända er till företaget PL Ingenjörsteknik AB, det är ett företag för alla som vill få gjort en energideklaration i Strängnäs med omnejd. Det var det här företaget som hade utfört en noggrann energideklaration på huset som min vän och hennes man köpte. Jag bor i lägenhet men lite sugen är jag allt på att flytta in i ett eget hus. Jag kommer givetvis inte att köpa ett hus som det inte är gjort en energideklaration på.